G-VNSFEYNEVY

Tarina yrittäjästä, joka ei ehtinyt ottaa apua vastaan

Yrittäjä, onko tämä sinun tarinasi?

Kun työpäivästä suurin osa menee miettien, mitä kaikkea pitäisi tehdä ja toiseksi suurin osa tehden muistiinpanoja siitä mitä pitäisi saada aikaan. Muodostuu tilanne, jossa varsinaiselle työlle jää liian vähän aikaa. Asiakaspalvelun taso alkaa laskea ja yrittäjän terveys alkaa kuormittua. Yleisin reaktio tilanteen korjaamiseksi on, että yritetään tehdä enemmän ja tehdään pidempää päivää. Valitettavasti kierre usein jatkuu ja tilanne vaikeutuu.

Syntyy tarina yrittäjästä, joka ei ehtinyt ottaa apua vastaan.

Moni pysähtyy, vasta kun jotain suurta ja ikävää tapahtuu. Yritys ajautuu konkurssiin, kriisiin tai yrittäjän terveys pettää. Tarinan yrittäjää kohtasi kriisi, jota ei voitu ennakoida. Vasta tämän jälkeen hän ymmärsi ottaa apua vastaan. Kuvaan astui konsultti, joka lempeän määrätietoisesti kartoitti yrityksen toiminnot ja rakensi kokonaisuudet, joiden avulla saatiin vaivattomasti jaettua vastuuta ja tehtäviä.

Pienessäkin yrityksessä voidaan tehdä paljon, kun ollaan valmiita vastaanottamaan apua ja jakamaan vastuita. Esimerkkejä vastuiden jakamisesta:

  • Strategian suunnittelu ja toteutus = suunnitelma sen toteuttaminen ja tulosten mittaaminen
  • Toiminnanohjauksen jakaminen vastuualueisiin = tarjous- ja tilauskantojen hallinnointi, seuranta ja budjetointi
  • Talouden suunnittelu ja seuranta = mistä rahat tulevat, mikä kannattaa, mikä ei kannata
  • Työkalujen optimointi = maksetaanko monista ohjelmista, sovelluksista ja applikaatioista? Hyödyttävätkö ne aidosti liiketoimintaa? Pärjäisikö vähemmällä?

Vuosittainen rullaava strategia / budjetointi on yksinkertainen työväline pienen yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen, uudistamiseen sekä talouden seurantaan. Useasta osa-alueesta on yksinkertaista valita se osa-alue, joka sinun toiminnassasi on helpointa ulkoistaa?

Tarinan yrittäjän elämä muuttui ulkoistusten myötä. Asiakkaille jäi enemmän aikaa, työkuormat pienenivät, vapaa-aika lisääntyi, työskentely tuntui kevyeltä ja mukavalta. Kokonaisvaltainen hyvinvointi kasvoi ja elämän ilo palautui.

Kiinnostuitko? Soita 0400 568 248 tai varaa aika niin mietitään yhdessä, voisinko auttaa sinua liiketoimintaasi?